Gora Oljka

Najprej ogled gradu Komenda v Polzeli, kjer nam je grajska mentorica skoraj v dveh urah razložila mnogo neznanih dejstev o Polzeli in dogajanju okoli gradu. Potem smo se odpeljali proti Podvinu pri Polzeli in se počasi sprehodili do vrha Gore Oljke. Tu smo se najprej okrepčali, nato pa nas je naša vodnica Neda povabila v cerkev in nato še v kletne prostore, kjer smo si lahko ogledali kako Marija pomežikne, seveda z odsevom stekla, ki je sestavni del ometa v kleti. Tu so med božičnimi prazniki tudi bogate božične jaslice. Po ogledu še skupinska in povratek do avtomobilov. Vreme je bilo sončno, a zelo soparno, tako, da smo z več počitki in z zmerno hojo  v predvidenem času prispeli na vrh.

30. julija 2022 nas čaka čudovit gorniški dogodek. Združeval bo pohod z občudovanjem naravnih lepot, ogled dveh lokalnih kulturno zgodovinskih stavb in seveda druženje, tudi za mizami. Vsi pohodi, ki sta jih organizirala dr. Branko J. Rojc in Amalija Rojc, so bili vrhunski. Zanesljivo tudi tokrat ne bo drugače.
Sam pohod v fizičnem pogledu ne bo zahteven. Zato pričakujemo tudi primerno udeležbo.
Zaradi organizacijskih zahtev, potrdite svojo udeležbo najkasneje do četrtka, 21.7. do 16. ure, neposredno organizatorju Branku J. Rojcu, tel.: 040 614 512, e-pošta: brank.rojc@gmail.com.
Ker smo racionalni in ekološko osveščeni, bomo poskrbeli, da se bodo v avtomobilih peljali po štirje udeleženci. Zato mi vsi, ki ste iz Ljubljane in okolice, sporočite, če ste zainteresirani za prevoz (041 578 872, milivoj.kodric@siol.net).
Se vidimo v soboto, 30. julija 2022.
Program:
– vodeni ogled gradu Komenda  (v Polzeli),
– pohod na Goro Oljko,
– vodeni ogled cerkve Sv. Križa na Gori Oljki,
– malica v planinskem domu.
Dobimo se zjutraj ob 8. uri na parkirišču trgovine Tuš v Polzeli.
Zaradi naročila malice do takrat sporočite tudi, kakšno malico želite: mesno ali vegetarijansko.
Veseliva se srečanja z vami in vas vse lepo pozdravljava!
Amalija in Branko Janez Rojc