OBJAVE

Pozdravljeni člani in članice ŠD Brazde vzdržljivosti!
V septembru so načrtovane naslednje društvene akcije:
1. Plavanje:
· Pred izpraznitvijo bazena in postavitvijo balona bomo imeli plavanje še dvakrat, in sicer v ponedeljek, 04. 09. 2023 in ne v torek!, 05. 09. 2023, kot bi bilo po dosedanjem poletnem urniku. Zadnje plavanje na planem pa bo v četrtek, 07. 09. 2023. Obakrat z začetkom ob 8.00.

· Z novo sezono plavanja naj bi začeli 03. 10. 2023. Urnik plavanja bo enak kot doslej, to je ob torkih od 10.30 do 11.30 in ob četrtkih od 10.00 do 11.00. Pogodba z MOL, Oddelek za šport, s katero bi še naprej lahko brezplačno uporabljali določeno število prog, še ni podpisana. Upamo, da bomo uspeli z MOL pravočasno urediti formalnosti na dosedanji način.

2. Pohodništvo:
· V soboto, 09. 09. 2023, bo potekal pohod, na katerem nas bo Bogdan Grom vodil po zanimivih kotičkih v okolici Vrhnike. Zberemo se ob 7.30 na parkirišču pred OŠ Ivana Cankarja, Lošca 1 (Tržaška 32), Vrhnika. Dostop je enostaven, pri prihodu z ljubljanske smeri ali z AC se nadaljuje po Tržaški cesti in pri prvem semaforju od Gostišča Mantova v smeri proti Logatcu zavije na levo. Prijaviti se je potrebno do vključno četrtka, 07. 09. 2023, po telefonu na 041 578 872 ali po e-pošti na milivoj.kodric@siol.net.

3. Kolesarjenje:
· Po programu imamo v poletno-jesenskem terminu tri društvena kolesarjenja. Kolesarjenja po panoramski cesti nad Solčavo zaradi posledic poplav v zgornji Savinjski dolini ni mogoče izvesti. Zanesljivo pa bomo izvedli 7. kolesarjenje po Polhograjskih Dolomitih, in sicer v sredo, 20. 09. 2023. Prijave na predhodno navedena kontakta do ponedeljka, 18. 09. 2023. Dobimo se ob 9.30 na območju ŠD Šentvid, Bokalova 14.

· Zahtevnejše kolesarjenje 6. Jamborni krog bomo izvedli le, če se bodo do 11. 09. 2023 prijavili vsaj trije zainteresirani kandidati.
Ostanite zdravi in aktivni tudi v jesenskem delu 45. sezone Brazd vzdržljivosti.
Milivoj Kodrič

Pozdravljeni vsi zainteresirani za plavalni preizkus, razpisan z letnim programom ŠD Brazde vzdržljivosti za leto 2023!

Plavalni preizkus, ki je bil predviden v torek, 01. 08. 2023, se prestavi na naslednji dan. Torej, dobimo se v sredo, 02. 08. 2023, ob 18.45 v vhodni dvorani bazenov na Kodeljevem. S plavanjem (Cooperjev test v trajanju 12 minut, 1.000 m in 2.000 m) začnemo ob 19. uri.

Pozor, to je zadnji termin!
Lp
M. Kodrič

Pozdravljeni!

Po letnem programu društvenih akcij bo v soboto, 29. 07. 2023, potekal pohod na Šmohor nad Žalcem z ogledom Eko muzeja hmeljarstva in z degustacijo piva neposredno ob fontani. Pohod ni zahteven. Poleg samega pohoda je poudarek na spoznavanju hmeljarske in pivovarske tradicije.
Natančne informacije bosta Branko in Amalija Rojc, organizatorja pohoda, sporočila prihodnji teden.
Najkasneje do ponedeljka, 24. 07. 2023, se morate vsi zainteresirani prijaviti na tel.: 041 578 872 ali na e-naslov: milivoj.kodric@siol.net.
Na osnovi prijav se bomo dogovorili za prevoz z osebnimi avtomobili.

V soboto se dobimo ob 7 uri pri Rogovilcu v Črnučah ali ob 8 uri v Libojah. Več kmalu

Uživajte poletje in lep. pozdrav.
Milivoj Kodrič

Pozdravljeni člani in članice ŠD Brazde vzdržljivosti, še posebno plavalci!

S ponedeljkom, 26. 06. 2023, se začenja v bazenih na Kodeljevem poletna sezona plavanja, ko so bazeni od 9.00 naprej odprti za vse, ki kupijo vstopnice. Posledično se za nas s torkom, 27. 06. 2023, spremita termina našega plavanja. Tako bomo do konca avgusta ob torkih in četrtkih plavali od 8.00 do 9.00.

 Hkrati so nas obvestili, da 13. in 18. julija ter 15. avgusta ne bo plavanja. ŠD Riba zahteva, da ji posredujemo poimenski seznam oseb, ki bomo bolj ali manj redno plavali tudi v poletni sezoni. Seznam plavalcev rabijo zaradi organizacije nadzorovane vadbe. Zato prosim, da vsi, ki ste zainteresirani za poletno plavanje, na moj e-nalov ali telefon potrdite svoje namere (milivoj.kodric@siol.net, 041 578 872)).

Ne pozabite, da je prvi termin za Cooperjev test in plavalni preizkus na 1.000 oziroma 2.000 m že v torek, 04. 07. 2023. Drugi in predvidoma zadnji termin pa bo v torek, 01. 08. 2023. Obakrat na Kodeljevem ob 19.00.

Vsem našim članom in članicam želim lepo in zdravo ter ne preveč vroče poletje.

Lep pozdrav,

Milivoj Kodrič

1. Od ŠD Riba smo prejeli obvestilo, da bo prihodnji teden, to je od 08. 05. do 14. 05. 2023, potekalo podiranje šotora nad bazenom na Kodeljevem. Zato v tem času na Kodeljevem ne bo mogoče plavati. Nadomestna lokacija je bazen Kolezija, kjer bomo lahko plavali v torek, 09. 05. 2023 od 10.30 do 11.30 in v četrtek, 11. 05. 2023 od 10.00 do 11.00. Torej v enakih terminih kot bi plavali na Kodeljevem.

2. 65. Pohod po Poti ob žici, v soboto, 06. 05. 2023: Dejanska dolžina celotnega pohoda je 32,5 km. Starejši od 60 let lahko s tem pohodom nadomestijo tek, za vse ostale pa šteje kot pohod v gore, visoke nad 2.000 m. Pohod je mogoče začeti na kateri koli vstopni točki, kjer se izpolni evidenčni kartonček. Kartonček je potrebno žigosati na vseh kontrolnih točkah. Udeleženci, ki ob zaključku krožnega pohoda predložijo kartonček, žigosan na vseh kontrolnih točkah, prejmejo spominsko medaljo. Vstopno – izstopne točke so odprte od 6.00 do 17.00.

Lep pomladni pozdrav,

Milivoj Kodrič

Pozdravljeni kaveljci in korenine!

Saša Isakovič je sporočil, da je že odprt NC Bonovec v Preski pri Medvodah. Za člane in članice ŠD Brazde vzdržljivosti je na tem poligonu omogočen tek na smučeh brez plačila vstopnine.
Namesto nakupa dnevne karte poveste blagajniku, da ste člani ŠD Brazde vzdržljivosti. Blagajnik vas bo vpisal na poseben seznam, na osnovi katerega bo društvo plačalo nastale stroške. Za vse stare 70 in več let je tek na poligonu NC Bonovec brezplačen, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih, ko ne želijo povečane gneče na račun ugodnosti, ki jo nudijo starejšim uporabnikom.
Torej, namažite smučke in jo mahnite v Presko.

P..s.:
Še obvestilo o načinu izpolnitve naloge tek na smučeh: Ker je malo zainteresiranih, ne bomo organizirali skupne prireditve za izpolnitev naloge iz teka na smučeh. Vsi, ki se potegujete za priznanje kaveljc – korenina lahko nalogo opravite na razpihanih javnih prireditvah ali s samostojnim tekom, ki izpolnjuje dolžinski normativ!

Lp
Milivoj Kodrič

Spoštovani prijatelji in prijateljice športne rekreacije!
Za nadaljevanje članstva v ŠD Brazde vzdržljivosti se je potrebno prijaviti vsako leto. Stari člani/ce s prijavo le podaljšate članstvo, zato pazljivo zapišite, kolikokrat ste že sodelovali v akciji kaveljc – korenina in kolikokrat ste že prejeli prisluženo društveno priznanje.  Seveda so zelo zaželeni tudi novi člani, predvsem mlajši, kajti brez njih ne bo društvene prihodnosti. Poslanstvo našega društva je celoletni program športne rekreacije. Zato naj bo vključitev zgolj v program plavanja le dopolnitev društvenega programa. Pri tem se je potrebno zavedati, da je po veljavni pogodbi med MOL in našim društvom brezplačno plavanje namenjeno zdravstveni preventivi starejših od 65 let oziroma upokojencem. Zato se le za plavanje lahko prijavijo samo tisti, ki izpolnjujejo starostni pogoj oziroma so upokojeni. Ta pogoj je sedaj v prijavnici tudi zapisan.
Zaželeno je, da se prijavite čimprej in hkrati tudi poravnate članarino. Pri izpolnjevanju UPN v rubriko namen plačila vpišite priimek člana/nice, ki nakazuje društveno članarino.
Shema našega delovanja se ne spreminja. Zato pri letnem programu, ki ga zaradi nepoznavanja večine javnih rekreativnih prireditev, še ni mogoče pripraviti, ne bo bistvenih sprememb. Še naprej veljajo tudi naloge opravljene v lastni režiji. Torej zadoščajo tudi treningi, ki izpolnjujejo razpisane dolžinske in časovne normative.
Snežne razmere (Rateče, Pokljuka) že omogočajo tek na smučeh. Upamo pa na prihod prave zime in bistveno izboljšanje snežnih razmer. Obvestili vas bomo, ko bo zasnežen NC Bonovec v Preski pri Medvodah. Vsi člani društva s poravnano članarino boste na Bonovcu tudi letos lahko tekli brez osebnega plačila vstopnine. Pri blagajni se boste prijavili kot člani ŠD Brazde vzdržljivosti in se vpisali v tabelo koristnikov društvenih ugodnosti.
Lep pozdrav,
Milivoj Kodrič

Pozdravljeni!
Zabeležka 2. sestanka delovnih teles ŠD brazde vzdržljivosti, ki je potekal dne 02. 11. 2022 z začetkom  ob 16. uri.

Prisotni:

  • Izvršni odbor: Bogdan Grom, Milica Hiršman, Saša Isakovič, Marjan Klančar, Milivoj Kodrič, Janez Perko in Bojan Prijatelj. Odsotna: Tone Jagodic in Božica Pivk.
  • Nadzorni odbor: Stipe Komadina. Odsotna: Branko J. Rojc in Anton. Z. Zrimšek
  • Disciplinska komisija: Štefanija Pečar. Odsotna: Lea Klemen in Miloš Poljanšek

Ad 1: Potek programa za leto 2022: 44. sezona akcij brazde vzdržljivosti se izteka. Preostanejo le še Pohod po Levstikovi poti od Litije do Čateža, ki bo v soboto,  12. 04. 2022 in individualne aktivnosti. Zadnji rok za poslanje poročil o opravljenih nalogah je 16. 11. 2022! Kasneje predanih poročil ne bomo upoštevali!

Ad 2: Zaključna prireditev in podelitev priznanj: Zaključno prireditev bomo izvedli na sedežu ŠD Šentvid, Bokalova 14, Ljubljana. Organizirana bo hladna zakuska s pijačo iz bifeja. Datum še ni določen, prizadevali si bomo, da bi zaključek sezone izpeljali v zadnjih dneh novembra. Finančne možnosti omogočajo za prejemnike priznanj darilo v vrednosti ca. 30 €. Za ta znesek je mogoče ob komercialnem popustu za vsakega prejemnika društvenega priznanja nabaviti razmeroma kvaliteten vetrni jopič, uporaben za kolesarjenje, pohodništvo in številne druge prostočasne aktivnosti. Poleg priznanj za leto 2022 bodo podeljena tudi jubilejna priznanja. Po  nekaj letih bomo lahko razglasili tudi novega častnega kaveljca oz. častno korenino.

Ad 3: Tekoča problematika:

  • V NC Bonovec bomo tudi v prihajajoči zimi za vse člane našega društva omogočili brezplačno uporabo poligona za tek na smučeh.
  • V prihodnji sezoni bo za vse starejše od 60 let zadoščalo 1.000 m plavanja, vendar bo potrebno bonus kompenzirati z dodatno nalogo iz ene od preostalih disciplin.
  • Med naloge za kolesarjenje bo vključeno tudi gorsko kolesarjenje Vrhnika – Verd – Ljubljanski vrh in nazaj.

Sestanek smo zaključili ob 17.20.

Vsi, ki ste v okviru ŠD Brazde vzdržljivosti izpolnili pogoje za priznanja kaveljc, korenina, veliko ali malo priznanje, morate poročilo o opravljenih nalogah poslati najkasneje do srede, 16. 11. 2022. Kasneje prejetih poročil ne bomo upoštevali! Obrazec POROČILO O OPRAVLJENIH NALOGAH, ki je bil priložen programu nalog za leto 2022, je primeren le za tiste, ki ste opravljali program petih standardnih nalog. Pri seniorskem programu, kjer je potrebno opraviti 50 lažjih aktivnosti, je potrebno poročilo podati v obliki kronološkega zapisa, to je zaporedje vseh aktivnosti z navedbo datuma.

Poročila je potrebno poslati Janezu Perku, tajniku društva. Zaželeno je, da poročila pošljete po e-pošti na naslov: janez_perko@t-2.net. Lahko pošljete tudi z običajno pošto na naslov: Janez Perko, Podgorska cesta 38, 1210 Ljubljana – Šentvid. Plavalci lahko poročilo predate tudi osebno na bazenu.

V poročilih morate napisati tudi standardno velikost vaše konfekcije (XXL, XL, L, M, S), kajti dobitniki priznanj boste prejeli tudi vetrni jopič, primeren za kolesarjenje, hojo in podobne prostočasne aktivnosti.

Podelitev priznanj bo konec novembra  v sejni sobi ŠD Šentvid, Bokalova ulica 14, 1000 Ljubljana. O natančnem datumu vas bomo obvestili, brž ko bomo pripravili vse potrebno za zaključno prireditev.

Še enkrat: Zadnji rok za predajo poročil o opravljenih nalogah je 16. 11. 2022!!!

Zapisal:

Milivoj Kodrič

Ljubljana, 02. 11. 2022

Pozdravljeni!
S 15. novembrom 2022 se zaključi sezona prireditev za pridobitev internih priznanj ŠD Brazde vzdržljivosti. Plavanje se seveda nadaljuje 2-krat tedensko. Po letnem programu društva preostane še 36. Pohod po Levstikovi poti od Litije do Čateža, ki bo potekal v soboto, 12. 11. 2022. Ta pohod kot tudi pohod Pot ob žici veljata kot planinska pohoda, pri starejših od 60 let pa se z njima lahko nadomesti tek.
Nekateri so izrazili željo, da bi v lastni režiji izpeljali pohod Pot ob žici.
Ker se od srede, 26. 10. 2022, naprej obeta lepo vreme, bi za zainteresirane lahko izpeljali tako pohod Pot ob žici kot tudi kolesarjenje po panoramski poti nad Solčavo. Za izvedbo so potrebni najmanj trije prijavljeni.
Vsi, ki bi se udeležili pohoda Ob žici ali kolesarjenja po panoramski poti, me obvestite najkasneje do torka, 25. 10. 2022, in sicer do 12. ure. Če bo prijav za posamezno akcijo dovolj, se bomo takoj po zaključku prijav dogovorili za izvedbene detajle. Prijavite se lahko na tel.: 041 578 872 ali na e-naslov:
milivoj.kodric@siol.net.
Ne pozabite, zadnji rok za oddajo poročil o opravljenih nalogah je 16. november 2022!
Lp
M. Kodrič

Zaradi pomanjkanja parkirnih mest bomo tudi letos ob torkih začenjali plavanje ob 10.30 in zaključevali ob 11.30! Ob četrtkih pa velja termin od 10.00 do 11.00. Torej sezono 2022/23 in vse torke do morebitnega preklica  začenjamo ob 10.30.
Lp
Milivoj Kodrič

Pozdravljeni kaveljci in korenine! Prejeli smo obvestilo, da je bazen pod balonom že pripravljen za zimsko sezono 2022/2023. Odprli ga bodo v ponedeljek. Za nas se dosedanji urnik ne spreminja. Plavamo ob torkih in četrtkih od 10.00 do 11.00. Za nas se torej plavanje začne v torek, 27. septembra 2022. Če bodo težave s parkirnimi mesti, ker praktično vsa parkirna mesta zasedejo vaterpolisti, ki vadijo pred nami, se bomo tako kot v delu lanske sezone dogovorili za začetek ob 10.30. Prijavljeni so trije novi plavalci. To so: Primož Centa, Tilka Dolničar in Olga Antunićević. Torej se vidimo že prihodnji torek. Lp Milivoj Kodrič

Kaveljci in korenine, pozdravljeni!

V torek, 06. 09. 2022, bomo izvedli akcijo 6. kolesarjenje po Polhograjskih Dolomitih. Začnemo ob 9.30 na Bokalovi 17 v Dravljah, to je ob objektih ŠD Šentvid. Po vremenski napovedi bo po jutranji megli vreme lepo – sončno. Kolesarimo po naslednji trasi: Bokalova ulica (Dravlje), Regentova ulica, po cesti Andreja Bitenca skozi Dolnice in Glince, vzpon na preval Peske, Stranska vas, Gabrje, Polhov Gradec, Briše, po dolini Male vode do Ljubljanice, Kurja vas, vzpon po daljši in manj strmi cesti na Šentjošt (po cesti, ki vodi proti vasi Potok), spust do Vrzdenca, v Vrzdencu zavijemo desno in skozi Zagorico pridemo do Horjula. Če bo interes, lahko izberemo tudi varianto Vrzdenec  Žažar – Razpotje – Horjul. V Horjulu bo krajši postanek za kavo. Iz Horjula nadaljujemo skozi Zaklanec, Podolnico, Brezje do Dobrove. Iz Dobrove gremo do Gabrja, kjer zavijemo proti Stranski vasi. Sledijo vzpon na preval Peske, spust do Podutika in zaključni del skozi Dolnice in po Regentovi cesti do zaključka na Bokalovi ulici.

Za morebitne zahtevnejše (bolje pripravljene) kolesarje bo mogoče vključiti zahtevnejši odsek Polhov Gradec – dolina Velike Božne –  Zalog  Jernejčkov graben – Planina nad Horjulom (Sv. Andrej) – spust preko Suhega  dola do Kurje vasi, kjer se pridružimo preostalim kolesarjem.

Osnovna trasa je dolga ca. 50 km. Povprečna potovalna hitrost bo med 15 in 20 km/h.

Primerne so vse vrste koles ob pogoju, da imajo vsaj 5 prestav. S seboj je potrebno imeti vsaj pol litra tekočine –  najbolje izotonični napitek –  in kakšno energijsko ploščico ali sendvič.

Če do ponedeljka do 12. ure ne bodo prijavljeni vsaj trije udeleženci, kolesarjenja ne bomo izvedli! Zato se na tel. 041 578 872 ali na  e-poštni naslov milivoj.kodric@siol.net  prijavite najkasneje do 12. ure v ponedeljek! Če bo akcija zaradi premajhnega števila prijavljenih ali slabše vremenske odpovedi odpadla, bom vse prijavljene po telefonu ali e-pošti obvestil v ponedeljek, 05. 09. 2022, do 18. ure.

Če mi sporočite željo za morebitno kolesarjenje tudi po Panoramski poti nad Logarsko dolino ali za Jamborni krog, bomo ob vsaj treh prijavljenih izpeljali celoten kolesarski program za leto 2022. Če interesa ne bo, bosta preostali kolesarski akciji odpadli.

Vsi udeleženci boste pred začetkom podpisali izjavo, da kolesarite na lastno odgovornost in ob doslednem izpolnjevanju cestnoprometnih predpisov. Zaradi obnavljanja ceste od Gabrja do Polhovega Gradca je na dveh mestih makadamski odsek in izmenični promet, urejan s semaforji.

Lp

Milivoj Kodrič

P. s.:

Za plavanje v sklopu ŠD Brazde vzdržljivosti in pod okriljem ŠD Riba v sezoni 2022/2023 (oktober 2022 – avgust 2023) je doslej le 14 evidentiranih (Božica Pivk, Janez Slabe, Marjan Klančar, Božena Lipej, Stipe Komadina, Ivana Gabrijelčič, Miloš Poljanšek, Joži Gubenšek, Milica Hiršman, Tone Jagodic, Kristina Jurkovič, Lea Klemen, Janez Perko, Milivoj Kodrič). Tisti člani, ki želite plavati, a še niste sporočili kontaktnih podatkov (telefon, e-pošta), storite to čimprej! 

Pozdrav, ponovno vam pošiljam vabilo, tokrat  za sredin izlet na Vovar. Dobimo se torej v sredo, 31.8 ob 7.30 pri Pubu Pod Skalo nasproti kopališča v Kamniku. Pot je v glavnem po gozdnih poteh in nekaj po makadamskih cestah. Za hojo bomo skupaj porabili cca 5 do 5,5 ur, Višinske razlike pa 540m.  V Ljubljani ob se dobimo ob 6.40 na postaji mestnega avtobusa (proge 6,8,11) nasproti Plečnikovega stadiona pri bencinski črpalki.  Zraven je tudi brezplačno parkirišče.  Za prevoz se dogovorite z vozniki ali počakate direktni avtobus za Kamnik  (pazi ob 6.50 in ne ob 6.44.)  s katerim se odpeljete do končne postaje v Kamniku . Več izletu tu v vabilu na spletni strani PD Iskra Ljubljana.

Lepo vabljeni.

Najprej ogled gradu Komenda v Polzeli, kjer nam je grajska mentorica skoraj v dveh urah razložila mnogo neznanih dejstev o Polzeli in dogajanju okoli gradu. Potem smo se odpeljali proti Podvinu pri Polzeli in se počasi sprehodili do vrha Gore Oljke. Tu smo se najprej okrepčali, nato pa nas je naša vodnica Neda povabila v cerkev in nato še v kletne prostore, kjer smo si lahko ogledali kako Marija pomežikne, seveda z odsevom stekla, ki je sestavni del ometa v kleti. Tu so med božičnimi prazniki tudi bogate božične jaslice. Po ogledu še skupinska in povratek do avtomobilov. Vreme je bilo sončno, a zelo soparno, tako, da smo z več počitki in z zmerno hojo  v predvidenem času prispeli na vrh.

30. julija 2022 nas čaka čudovit gorniški dogodek. Združeval bo pohod z občudovanjem naravnih lepot, ogled dveh lokalnih kulturno zgodovinskih stavb in seveda druženje, tudi za mizami. Vsi pohodi, ki sta jih organizirala dr. Branko J. Rojc in Amalija Rojc, so bili vrhunski. Zanesljivo tudi tokrat ne bo drugače.
Sam pohod v fizičnem pogledu ne bo zahteven. Zato pričakujemo tudi primerno udeležbo.
Zaradi organizacijskih zahtev, potrdite svojo udeležbo najkasneje do četrtka, 21.7. do 16. ure, neposredno organizatorju Branku J. Rojcu, tel.: 040 614 512, e-pošta: brank.rojc@gmail.com.
Ker smo racionalni in ekološko osveščeni, bomo poskrbeli, da se bodo v avtomobilih peljali po štirje udeleženci. Zato mi vsi, ki ste iz Ljubljane in okolice, sporočite, če ste zainteresirani za prevoz (041 578 872, milivoj.kodric@siol.net).
Se vidimo v soboto, 30. julija 2022.
Program:
– vodeni ogled gradu Komenda  (v Polzeli),
– pohod na Goro Oljko,
– vodeni ogled cerkve Sv. Križa na Gori Oljki,
– malica v planinskem domu.
Dobimo se zjutraj ob 8. uri na parkirišču trgovine Tuš v Polzeli.
Zaradi naročila malice do takrat sporočite tudi, kakšno malico želite: mesno ali vegetarijansko.
Veseliva se srečanja z vami in vas vse lepo pozdravljava!
Amalija in Branko Janez Rojc

Pozdravljeni

S torkom, 28. 06. 2022, se začne poletna sezona plavanja, ki se bo zaključila 25. 08. 2022. V tem času bomo ob torkih in četrtkih lahko plavali od 7.30 do 8.30. Torej bomo začenjali eno uro kasneje kot pretekla leta. Do zamika je prišlo na željo članic, ki se tudi poleti bolj ali manj redno udeležujejo plavanja, namenjenega kaveljcem in koreninam. Sedaj bomo prihajali na bazen ob veliko bolj prijazni uri, vendar je treba računati na gostejši promet, ker se okrog 7. ure že pojavljajo konice. Prisotnost naj bi za vsak teden vnaprej prijavljali z vpisom v dokument, ki ga je pripravilo ŠD Riba. 

Termini plavalnih preizkusov (Cooperjev test, 1.000 m in 2.000 m)

  • Torek, 05. 07. 2022, od 19h do 20h, bazen s toboganom.
  • Četrtek, 04. 08. 2022, od 19h do 20h, olimpijski bazen. V programu nalog, ki ste ga prejeli aprila, je napisan datum torek, 02. 08. 2022. Spremembo smo naredili na sugestijo ŠD Riba zaradi možnosti plavanja v olimpijskem bazenu.
  • 23. 08. 2022, od 19 h do 20h (Rezervni termin, če bo prijavljenih dovolj kandidatov. Zato opravite plavalni preizkus v 1. ali 2. terminu!)

Prijetno preživite poletne mesece in izkoristite plavanje za ohladitev,
Milivoj Kodrič

Pozdravljeni!
Posredujem informacije o plavanju za člane in članice ŠD Brade vzdržljivosti:
1. Torek, 03.05. 2022: Kodeljevo, začetek ob 10.30
2. Četrtek, 05. 05. 2022: Kodeljevo, začetek ob 10.00
3. Torek, 10. 05. 2022: Kolezija, začetek ob 10.00
4. Četrtek, 12. 05. 2022: Kolezija, začetek ob 10.00
Podiranje balona in nujna vzdrževalna dela na Kodeljevem bodo potekala od sobote, 07. 05. 2022 do predvidoma nedelje, 15. 05. 2022. O začetku plavanja na Kodeljevem (na odprtem) vas bomo obvestili, takoj ko bomo dobili uradne informacije. Za sedaj velja, da bomo ponovno začeli plavati na Kodeljevem v torek, 17. 05. 2022 ob 10.30. Nato nadaljujemo do konca junija po urniku ob torkih z začetkom ob 10.30 in ob četrtkih z začetkom ob 10.00.
Lepe praznike in pozdrav,
M. Kodrič

Pozdravljeni organizatorji – vodniki!
Do sedaj ste se odlično izkazali, zato vam pripada častna naloga, da tudi za leto 2022 pripravite nekaj tako prijetnega in koristnega kot ste doslej.
Bogdan naj poišče eno zanimivo pohodniško in po možnosti krožno pot v okolici Vrhnike, Logatca ali na širšem območju Notranjske. Predviden datum, sobota 10. 09. 2022.
Brane in Amalija imata rezerviran termin od 10. do 13. 08. 2022. Izbereta naj kakšen »cukrček« na južnem Štajerskem.
Marjan naj s programa PD Iskra Ljubljana izbere 4 pohode, ki naj bodo razporejeni med marcem in oktobrom 2022. Ena tura naj bi vključevala tudi vsaj en dvatisočak.
Poleg internih pohodov bo v program vključenih še nekaj tradicionalnih pohodov, ki jih organizirajo uveljavljeni prireditelji.
Lepo prosim, če mi predloge pošljete do torka, 15. 02. 2022, kajti letni program mora IO potrditi do konca februarja.
Hvala in lep pozdrav,
Milivoj

Pozdravljeni člani ŠD Brazde vzdržljivosti!
43. sezona rekreativnih aktivnosti za priznanja ŠD Brazde vzdržljivosti se zaključuje. Prilagojena je bila ukrepom za preprečevanje širjenja okužb z virusom Sars-Cov2. Zato smo z letnim programom predvideli enakovrednost med javnimi športno-rekreativnimi prireditvami in individualnimi aktivnostmi. Vsi, ki ste izpolnili pogoje za eno od priznanj (malo priznanje, velika vzpodbuda, kaveljc/korenina), pošljite pisno sporočilo, in sicer tako kot je bilo določeno s programom nalog za leto 2021. Zadnji rok je 16. 11. 2021! Tisti, ki ste opravljali standardni program, lahko uporabite obrazec poročilo o opravljenih nalogah, ki je bil priložen programu nalog in poslan na e-naslove v februarju 2021. Vsi, ki ste opravljali seniorski program ali kombinacijo, fotokopirajte oziroma skenirajte dnevnik vaših aktivnosti.
Zaželeno je, da poročila pošljete z e-pošto na naslov: janez_perko@t-2.net. Če pa boste pošiljali z navadno pošto, uporabite naslov: Janez Perko, Podgorska cesta 38, 1210 Ljubljana – Šentvid.
Pošte, prejete po 18. novembru 2021, ne bomo upoštevali, zato se potrudite in poročila pošljite do postavljenega roka!
V športni veleblagovnici Decathlon Ljubljana boste morali prejemniki priznanj najkasneje do 15. 12. 2021 opraviti nakup daril v okviru razpoložljivega zneska. Zato moramo čimprej poznati natančno število prejemnikov priznanj. O razpoložljivem znesku in drugih podrobnostih boste prejemniki priznanj pravočasno obveščeni.
Zaključne prireditve ne bo mogoče izpeljati. Zato bomo opravili podelitve priznanj ob terminih plavanja oziroma po dogovoru.
Potrudite se in opravite še zadnjo nalogo za letos, tokrat bolj birokratsko.
Milivoj Kodrič